Novice

23.03.2020
Izšle so nove Rokodelske novice iz Srca Slovenije
Na Razvojnem centru Srca Slovenije smo izdali pomladno številko Rokodelskih novic iz Srca Slovenije, v kateri obveščamo rokodelce in druge ponudnike o aktualnih priložnostih v Srcu Slovenije. Vabljeni k branju!

23.03.2020
Napovedujemo: Srečanje rokodelcev in ponudnikov Srca Slovenije
Za rokodelce in prehranske ponudnike Srca Slovenije pripravljamo tematsko srečanje, ki se bo zgodilo predvidoma v aprilu v Dolu pri Ljubljani. Z nami bo izkušeni oblikovalec Matej Zupančič (Medianova, grafični studio), soustvarjalec znamke Srce Slovenije. V predavanju bo predstavil oblikovni, trajnostni in marketinški vidik, ki naj bi ga imel vsak rokodelski in prehranski izdelek ob vstopu na trg. Izhajal bo iz konkretnih primerov in izkušenj, ki jih je pridobil pri svojem 25-letnem delu na področju oblikovanja in razvoja znamk.

23.03.2020
Napovedujemo: Jeseni ocenjevanje za pridobitev certifikata kakovosti izdelkov
Za vse tiste, ki nestrpno čakate na novo ocenjevanje rokodelskih in prehranskih izdelkov Srca Slovenije, najavljamo novo ocenjevanje letos jeseni.

23.03.2020
V izvajanju številne delavnice tradicionalnih spretnosti
Na območju lokalne akcijske skupine LAS Srce Slovenije smo s februarjem začeli z izvajanjem aktivnosti projekta Od tradicionalnih spretnosti do sodobnih ruralnih turističnih produktov, ki so namenjene vsem tistim prebivalcem območja LAS, ki jih zanimajo tradicionalna znanja in veščine, se jih želijo naučiti ali jih prenesti na druge ljudi.

23.03.2020
Se želite predstaviti na Svetovnem prvenstvu v košnji?
Svetovno prvenstvo v ročni košnji je eno najpomembnejših kmečkih tekmovanj v Evropi in svetu. V letošnjem letu je Slovenija dobila izjemno priložnost organizacije tega dogodka, ki bo potekal 24. in 25. julija 2020 v Moravčah in na katerem pričakujejo veliko število udeležencev iz vsaj 10 evropskih držav.

12.02.2020
Znanje in izkušnje so, manjka (še) več sodelovanja in enotnega načrtovanja
Na prvi od štirih okroglih miz ob zaključku projekta Odprta vrata kmetij v organizaciji LAS Srce Slovenije v Mekinjskem samostanu v Kamniku so sodelujoči predstavili v projektu pridobljeno znanje in izkušnje. Obenem pa ugotavljali, da je kljub temu še precej prostora za sodelovanje in povezovanje ne le med kmeti kot proizvajalci lokalne hrane, ampak tudi med njimi in potrošniki, manjka tudi bolj usmerjeno načrtovanje pridelave, predelave, podpore in trženja.