Dobrodelna akcija za mladeniča iz Srca Slovenije odlično uspela

18.04.2016

Aprilska dobrodelna akcija za 28-letnega Benjamina Hribernika z Laz pri Dolskem, v kateri so se združili člani Društva misijonarja dr. Janeza Janeža, abrahami Srca Slovenije, člani Turističnega društva Dolsko s Plamenkami in folklorno skupino, PGD Laze, AŽ Dol pri Ljubljani, Benjaminovi sovaščani in drugi sodelujoči iz občine Dol pri Ljubljani, je odlično uspela.

Društvo, poimenovano po dobrodelnem misijonarju iz naših krajev, in projekt, ki na plemenit način združuje 50-letnike z območja Srce Slovenije, ki se razteza tudi ob naši reki Savi, so združila dobra dela in povezala v projekt še mnoge druge sodelujoče. Zmogli smo preseči meje, se povezati drug z drugim, med društvi in kraji. Zastavljeni cilj smo dosegli in celo presegli. Benjaminu bomo lahko po zaslugi vseh vas, ki ste darovali, pomagali narediti velike korake do tako želene samostojnosti. Omogočili mu bomo nakup vratnega mehanizma in več kot 50 ur fizioterapije, ki jo nujno potrebuje, a je javno zdravstvo ne omogoča.

Dobrodelno akcijo Stopimo skupaj za Benjamina sta zaokrožila dva aprilska dogodka. Prvič smo se zbrali v petek, 1. aprila, na dobrodelni razstavi na Domačiji Pr' Krač v Dolskem. Kar 60 umetniških del, od katerih je skoraj polovica dobila nove lastnike, so darovali Sonja Skvarča, Marjana Drčar, Marija Janjič, Tatjana Panjić, Andrej Bučar, Nežka Čad, Ljuba Knavs, Barbara in Anže Jurkovšek, pokojni Marjan Lavtar ter člani likovne sekcije KUD Dol pri Ljubljani Bojana Gajšek, Mojca Godec, Marija Kosec Bratun, Andreja Žnidaršič, Aleš Žnidaršič, Miloš Čiča, Igor Marolt, Jure Moder, Renata Grmovšek in še nekateri drugi posamezniki. Dragi umetniki in dobrotniki, ki ste umetniška dela darovali oz. kupili, prisrčna hvala. Hvala tudi Boru Hubeju, ki je z igranjem na klavir obogatil odprtje razstave. Dela, ki v tokratni akciji niso bila oddana, ostajajo v skladu za naslednjo dobrodelno akcijo v naši občini.

Drugi del akcije je bil obarvan bolj veselo in sproščeno, zaznamovan z glasbo, plesom in mnogimi prijaznimi besedami. Na dobrodelnem koncertu, ki se je zgodil 15. aprila v kulturnem domu Dolsko, so nastopili Peter Vode, Trio Utrip, S. O. S. Kvintet, Klemen in Blaž, Mešani pevski zbor Sv. Helena, Senožeški tamburaški orkester, Harmonikarski orkester Pustotnik in Folklorna skupina Dolsko, Nataši Madjar pa je nastop žal preprečila bolezen. Pevcem, glasbenikom in plesalcem, ki so se odzvali vabilu na dobrodelni koncert in skladu za pomoč Benjaminu podarili svojo ustvarjalnost – iskrena hvala!

Obeh dogodkov se je udeležil tudi Benjamin Hribernik s svojima staršema. Oče Dušan je ob koncu koncerta, očitno ganjen nad dobrodelnostjo ljudi, povedal, da vsak človek nosi svoj križ in da ga pogumno nosi tudi Benjamin. A križ je veliko lažje nositi, če so s tabo dobri ljudje. Vsem se je tudi iskreno zahvalil.

Hvala tudi vsem tistim, ki ste podprli akcijo z neposrednim nakazilom na račun Društva misijonarja dr. Janeza Janeža. Hvala podjetju IMEXA d. o. o. oz. Damjanu Bokaliču, ki je doniral opremo za mehanizem vrat, podjetjem LCR d. o. o., TIROSS d. o. o., JUB d. d., Avtoprevozništvo M&M Milan Morela za finančne donacije, Občini Dol pri Ljubljani, Cvetličarni Gričar in R-tisku za kritje stroškov prireditve pa tudi vsem drugim posameznikom in društvom.

Hvala vsem ljudem dobrega srca, ki ste pokazali, da vam ni vseeno, in ste stopili skupaj za tega mladeniča z neozdravljivo boleznijo in veliko voljo do življenja, ki je lahko vsakomur za zgled.

Tokrat smo združili moči za Benjamina, jutri morda za koga od nas. Naj bo takšnih povezovalnih in iskrenih projektov čim več!

Stopimo skupaj za Benjamina - dobrodelna razstava, Dolsko, april 2016Dobrodelna razstava za Benjamina na Domačiji Pr' Krač v Dolskem.

Stopimo skupaj za Benjamina - dobrodelni koncert, Dolsko, april 2016
Dobrodelna razstava za Benjamina na Domačiji Pr' Krač v Dolskem.
 

Stopimo skupaj za Benjamina - dobrodelni koncert, Dolsko, april 2016Dobrodelni koncert za Benjamina v Kulturnem domu Dolsko.

Stopimo skupaj za Benjamina - dobrodelni koncert, Dolsko, april 2016Dobrodelni koncert za Benjamina v Kulturnem domu Dolsko.

Nazaj | Arhiv