Spletna prodaja je rešilna bilka v času koronavirusa!

20.04.2020

Spletna prodaja je edini način, da večina trgovcev v času koronavirusa COVID-19, še vedno prodaja svoje izdelke. Slovenski podjetniki, ki takšne prodaje še ne izvajajo, imajo ponovno na voljo vavčer za postavitev spletne trgovine z nepovratnimi sredstvi. Tako ste lahko med tistimi podjetniki, ki iz krize in poslovanja prek spleta, naredite prvi korak za naslednji poslovni uspeh!

Vavčer za digitalni marketing in spletna prodaja

Med 500 evrov in maksimalno 8.500 evrov sredstev za enkratno črpanje v obdobju je na razpolago v obliki vavčerja za digitalni marketing. Med upravičene stroške za katere je na razpolago omenjeni vavčer je izdelava spletne trgovine, lastne rezervacijske platforme ali izdelava nove spletne strani, mobilna prilagoditev spletne strani in test. Vavčer tudi lahko pokrije izvedbo mobilne aplikacije in njeno testiranje.

Vavčer za pripravo digitalne strategije in spletna prodaja

Sredstva v okviru tega vavčerja, ki jih lahko pridobite so med 1000 evrov in 9.999 evrov. Upravičeni stroški za pripravo digitalne strategije so stroški zunanjega izvajalca za izdelavo strategije in mora vsebovati oceno stanja na področju digitalizacije, pripravo načrta razvoja digitalnih zmožnosti podjetja in pripravo strategije podjetja za digitalno transformacijo.

Vavčerja sta na razpolago v Vzhodni kohezijski regiji

V primeru obeh vavčerjev bo Slovenski podjetniški sklad (SPS) sofinanciral upravičene stroške v višini največ 60%, preostanek zagotavljajo upravičenci sami. Vavčerja sta na razpolago za podjetja s sedežem v Vzhodni kohezijski regiji. Za bolj podrobne pogoje in kriterije se obrnite na spletno stran Slovenskega podjetniškega sklada (SPS).

Spletna prodaja je v izjemnem vzponu v času krize… številke ne lažejo!

Spletna prodaja je v izjemnem porastu v času epidemije koronavirusa in to potrjujejo tudi skokovita porast vrednosti delnic Amazon-a. Dejstvo je, da omenjena spletna trgovina komaj dohaja z izpolnitvijo naročil in da ta spletni gigant tudi danes še vedno zaposluje!

Razlog je jasen – intervencije za zajezitev koronavirusa niso ustavile spletnega poslovanja, naročanja in dostave blaga preko spleta. Skratka vsega, kar spletna prodaja potrebuje za svoje delovanje. Sam način poslovanja in poslovni model omogoča poslovanje teh podjetij tudi v času strogih ukrepov, ki so jih vpeljale države. Medtem pa globalna narava posla omogoča, da podjetja kot je Amazon ohranjajo raznovrstno ponudbo, vzdržujejo močno in prilagodljivo verigo dobaviteljev in kljubujejo konkurenci, ki je v tem času zamrznjena.

Spletna prodaja ima konkurenco, ki je… zamrznjena!

Veliko podjetnikov še ni izkoristilo prodajnega kanala kot je spletna prodaja, ali pa tega kanala ni aktivirala do njegovega potenciala. Nekateri navkljub dejstvu, da nudijo izdelke – celo izdelke iz lastne proizvodnje, še niso niti naredili koraka do lastne spletne trgovine. Za take primere ima Slovenski podjetniški sklad dva razpisa oz. vavčerja za sofinanciranje postavitve prodajnega kanala, ki je dandanes nekakšna nuja.

Celoten članek je objavljen TUKAJ

Vir: DATA d.o.o.

Nazaj | Arhiv