E vem lani bolj obiskan kot leta 2015

22.03.2017

E vem je državni portal za podjetja in podjetnike. Nudi vse informacije o pogojih poslovanja v Sloveniji in podjetnikom omogoča elektronsko opravljanje določenih postopkov, povezanih z ustanovitvijo podjetja in nadaljnjim poslovanjem.

Lani je bilo prek portala e vem oddanih 862.003 vlog, kar je 559.476 več kot leta 2015, kaže statistika portala e vem za leto 2016, ki so jo nedavno pripravili na Ministrstvu za javno upravo. Na ministrstvu večjo obiskanost portala pripisujejo spremembi zakonodaje na področju vlaganja prijav v obvezna socialna zavarovanja. Vse tovrstne prijave je se namreč od začetka leta 2016 lahko ureja prav prek sistema e vem.

Prijava na izobraževanje

Kateri postopki so bili najpogosteje opravljeni prek portala e vem?

Od skupnega števila vseh oddanih vlog preko portala e vem, je bilo za gospodarske družbe oddanih slabih 80 odstotkov vlog, za samostojne podjetnike pa dobrih 20 odstotkov.

Največ postopkov na portalu e vem je bilo narejenih v zvezi s prijavami v obvezna socialna zavarovanja (M-1, M-2, M-12 in M-3). Sledijo vpisi sprememb v sodni register in postopek oddaje prostega delovnega mesta. Najmanj je bilo prek portala e vem izvedenih vlog, ki se nanašajo na izdajo obrtnega dovoljenja.

Prijava na izobraževanje

Izjemen uspeh Datine točke VEM

e vem

Postopki, povezani z registracijo in poslovanjem podjetja, pa se lahko opravljajo ne le prek portala e vem, ampak tudi na fizičnih točkah VEM. Imamo jo tudi na Dati in v preteklem letu je bila ena najuspešnejših v Sloveniji.

Na točkah Vem so subjekti v letu 2016 opravili 147.877 postopkov. Največ, 23.952, je bilo izvedenih na ljubljanski izpostavi Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES).

Takoj za mariborsko izpostavo AJPES-a in ljubljanskim okrožnim sodiščem, pa se po številu opravljenih postopkov nahaja Data. V letu 2016 smo tako uspešno izvedli kar 5.368 postopkov. To nas uvršča na 4. mesto med vsemi točkami VEM v Sloveniji, ki pa jih je več kot 150.

Kako izjemno uspešna je Datina točka VEM pokaže tudi podatek, da je bilo na posamezni točki VEM v lanskem letu povprečno izvedenih le 599 postopkov.

Še preden pa registrirate podjetje na Datini toči VEM, vam nudimo brezplačno izobraževanje Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Če pa ste še v dvomih, ali je samozaposlitev prava za vas, se lahko udeležite seminarja Prednosti in slabosti samozaposlitve. Razlog več torej, da svoje podjetje registrirate pri nas.

Vir: DATA d.o.o., Dominika Ahačič

Celoten članek je dostopen TUKAJ

Nazaj | Arhiv