Kako prijavite delavca v vaš popoldanski s. p.?

11.02.2017

Kljub temu, da na našem podjetniškem portalu večkrat pišemo o razlikah med rednim in popoldanskim s. p., se na nas še vedno obrača veliko strank, ki jih zanima, če popoldanski s. p. lahko zaposluje.

Popoldanski s. p. ne pomeni nujno, da ima podjetnik to dejavnost le “malo za zraven” in da jo lahko opravlja le on sam. Popoldanski s. p. pomeni, da je oseba, ki ima s. p., že zaposlena za polni delovni čas pri drugem delodajalcu in se ta popoldanski s. p. smatra kot “dopolnilna dejavnost“, saj 8 ur dnevno (oziroma kako drugače, a 40 ur na teden) preživi na drugem delovnem mestu. Medtem lahko za njegov popoldanski s. p. “skrbi” lahko skrbi nekdo drug – zaposleni. Če imate popoldanski s. p., pa vam pri delu lahko pomagajo tudi družinski člani.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Spomnimo, redni in popoldanski s. p. se pravnoformalno v ničemer ne razlikujeta. Pri obeh gre za fizično osebo z dejavnostjo, ki mora svoje podjetje odpreti na kateri izmed VEM točk, vključno z VEM točko DATA. Če gre za vaš prvi vpis v Poslovni register Slovenije kot s. p. pa imate tudi ugodnost glede plačevanja socialnih prispevkov.

popoldanski s. p.

 

Razlika: popoldanski in redni espe

Razlika med popoldanskim s. p. in rednim s. p. je LE višina plačevanja prispevkov. Redni s. p. bo sam plačeval prispevke za socialno varnost, ki znašajo 348,89 mesečno, popoldanskemu s. p. pa bo prispevke plačeval delodajalec, pri katerem je ta zaposlen za polni delovni čas. Za popoldanski s. p. se plačuje pavšalni prispevek, ki znaša 65,10 evra mesečno.

Kako prijavite delavca v vaš popoldanski s. p.?

Podjetnik na VEM točko DATA prinese podpisano pogodbo o zaposlitvi in podatek, kaj je po izobrazbi njegov bodoči zaposleni. Na DATI nato izpolnimo prijavo v zavarovanje (M1 obrazec), podjetnik podpiše vlogo in v nekaj dneh s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) po pošti na naslov podjetja dobi Potrdilo o prijavi v zavarovanje delavca. Kopijo potrdila izroči delavcu, en izvod računovodji, original pa hrani v kadrovski mapi delavca. Pred nastopom dela pa delavca pošlje še na usposabljanje iz varstva pri delu in na zdravniški pregled. Več si lahko preberete tudi v prispevku Zaposlitev novega delavca: za kaj vse mora ob tem poskrbeti delodajalec?

Vir: DATA d.o.o., Monika Kern

Celoten članek je dostopen TUKAJ

Nazaj | Arhiv