Dobri rezultati vstopne točke VEM Domžale

13.01.2012

Vstopna točka VEM Domžale, s katero je upravljal Center za razvoj Litija d.o.o., je bila odprta od 18. junija 2010 do 6. januarja 2012. Od pričetka delovanja do danes se lahko pohvalimo z naraščajočim številom obiskov (strank, podjetnikov) in trendom rasti števila postopkov, ki jih opravijo svetovalci na VEM točki. V tem času je postala uveljavljena VEM točka za brezplačno izvajanje postopkov in svetovanj podjetnikom. Žal je bil Center za razvoj Litija zaradi neurejenega financiranja storitev primoran delovanje VEM točke zaključiti.

Uradne ure za podjetniško svetovanje in postopke preko eVEM portala smo izvajali trikrat tedensko. VEM točka Domžale pokriva območje občin Domžale, Dol pri Ljubljani, Trzin, Mengeš, Komenda, Kamnik, Lukovica in Moravče ali skupno po podatkih statističnega urada Slovenije petindevetdeset tisoč prebivalcev in kar 7.868 podjetij.

V obdobju delovanja VEM točke Domžale je bilo na VEM točki v Domžalah opravljenih preko 850 individualnih svetovanj in uspešno izvedenih preko 600 postopkov preko portala eVEM za podjetja in podjetnike. Na vstopni točki VEM je bilo v celotnem obdobju delovanja registriranih 176 samostojnih podjetnikov (s.p.) in 27 družb z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Za delujoča podjetja so najbolj aktualni postopki spremembe podjetja (preimenovanje podjetja/podjetnika, selitev sedeža podjetja, doregistracija dejavnosti, spreminjanje zakonitih zastopnikov), vlaganj zahtevkov za izdajo identifikacijske številke za DDV in prijave prostih delovnih mest.  

Podjetnikom smo ob svetovanju ponudili tudi  možnost vpisa v bazo elektronskih naslovov VEM točke Domžale, preko katere smo jih tedensko obveščali o razpisih, zakonodajnih spremembah in podjetniških priložnostih v okviru elektronskega biltena Moj spletni priročnik.

Za spodbujanje podjetniškega duha med najmlajšimi smo v letu in pol izvedli več podjetniških delavnic v višjih letnikih osnovnih šol in na srednjih šolah, potencialne podjetnike na delavnicah smo informirali o postopkih za ustanovitev podjetij in subvencijah, delujoče podjetnike pa smo usmerjali pri določanju vizije in poslanstva podjetja, predavamo o aktualnih zakonskih spremembah ter uspešnem trženju njihovih proizvodov in storitev. Skupno smo za vse ciljne skupine izvedli 23 delavnic, ki se jih je udeležilo 143 osnovnošolcev in 93 dijakov, 49 potencialnih podjetnikvo in 80 delujočih podjetnikov.

Izvajanje programa vstopnih VEM točk v letih 2010 in 2011 je sofinanciral JAPTI, ki pa za leto 2012 še ni objavil razpisa, zato se je Občina Domžale odločila, da VEM točka Domžale prekine s svojim delovanjem do nadaljnjega.

 Število postopkov po obdobjih delovanje VEM točke Domžale

 

Nazaj | Arhiv