V marcu dve brezplačni delavnici o podjetništvu – NM in CE

06.03.2014

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje v sodelovanju s podjetniškim centrom KonektOn organizira dve dvodnevni brezplačni delavnici z naslovom Podjetništvo kot karierni izziv današnjega časa, ki bosta potekali v Novem mestu 12. in 13. 3. 2014 in v Celju 26. in 27. 3. 2014.

Delavnica KonektOn

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje v sodelovanju s podjetniškim centrom KonektOn organizira dve dvodnevni brezplačni delavnici z naslovom Podjetništvo kot karierni izziv današnjega časa, ki bosta potekali v Novem mestu 12. in 13. 3. 2014 in v Celju 26. in 27. 3. 2014. Delavnici potekala v okviru projekta Nacionalna koordinacijska točka za vseživljenjsko karierno orientacijo, pri čemer ste vabljeni slušatelji, katerih delo se povezuje s svetovanjem o karierni orientaciji (svetovalci v inkubatorjih, regionalnih razvojnih agencijah, šolskih svetovalnih službah, zaposlitvenih agencijah, kadroviki idr.).

Prva izvedba dvodnevne delavnice je potekala v tem tednu, 26. in 27. 2. 2014 v Ljubljani. Udeleženci so se usposabljali, učili in razpravljali o sledečih temah: 

 • kdo je podjetnik in katere kompetence ga zaznamujejo 
 • kakšna podjetniška ideja je izvedljiva 
 • zakaj potrebujemo poslovni model in zakaj poslovni načrt 
 • kaj v praksi pomeni ustanovitev podjetja 
 • kakšne so specifike socialnega podjetja, franšiznega odnosa, zasebnega zavoda 
 • kaj pomeni in kakšne pravice ima ekonomsko odvisna oseba 
 • kakšno vlogo ima podporno okolje za podjetništvo 
 • kaj je značilno za slovenskega podjetnika in podjetništvo 
 • kakor tudi odgovore na številna druga vprašanja, ki so jih izpostavili udeleženci.

Delavnico izvaja dr. Karmen Rodman, direktorica družbe KonektOn, in njeni sodelavci, ki jih bogatijo številne izkušnje z mentoriranjem in svetovanjem podjetnikov ter dolgoletne predavateljske izkušnje.

Udeleženci delavnice v Ljubljani so svoje misli strnili v naslednjih besedah:

»Delavnica me je spodbudila k razmišljanju o drugačnem oziroma mi je dala novo energijo za karierno svetovanje učencem v OŠ. Pridobila sem znanje o podjetništvu in informacije, kako učence spodbuditi, da razmišljajo drugače kot njihovi starši (vsaj v večini). Predvsem pa je piko na i dala predavateljica s svojo pozitivnostjo ter konkretnimi primeri prepredenimi s teorijo.« Tina Cvar Tomažin, OŠ Stična

»Izobraževanje mi je bilo zelo všeč, saj bom lahko novo znanje o podjetniški ideji, pomembnosti poslovnega modela in načrta, kaj pomeni biti podjetnik delila z otroki, ki se odločajo za nadaljnje šolanje. Še posebej sem bila navdušena nad predavateljico, nad njeno energijo, znanjem, nastopom in odprtostjo.« Vojka Kovačič, OŠ Dragomelj

»Čestitke Karmen za uporabno in bogato vsebino, ustvarjanje prijetnega okolja na delavnici in kopico novih spoznanj.« Anja Kovačič, Taktika Plus d.o.o.

» Z veseljem sem spremljala prepletanje prakse z bogatimi izkušnjami… ki te kar povlečejo v željo po podjetništvu.« Sandra Stare, ZRSZ – izobraževalni center

Delavnica je brezplačna, število mest je omejeno (10-15 oseb na delavnico zaradi dela v skupini). Prijavite se s prijavnico na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje ter prijavnico pošljete po elektronski pošti na naslov alja.rupar@ess.gov.si. Dobili boste povratno informacijo o prijavi.

Datumi izvedbe delavnic:

 1. delavnica: 12. in 13.  marec – Novo mesto 
 2. delavnica: 26. in 27.  marec – Celju 
 3. delavnica: 16. in 17.  april – Kranj 
 4. delavnica: 14. in 15.  maj – Maribor 
 5. delavnica: 11. in 12.  junij – Koper

Veselimo se dela, razprave in druženja z vami. S skupnim razmišljanjem bomo snovali kakovostnejše rešitve. Prijavite se tukaj.

Nazaj | Arhiv